Kickstart || Myra Fanta Bodian || Heritage from Royalty


WEDNESDAY OCTOBER 20 - WEDNESDAY OCTOBER 20 5:00 pm untill 5:30 pm / TICKETS €15,79 FHK €15,75 - Voor hele avond
Podium Bloos BredaGenre: Multidisciplinair
Locatie: Grote Zaal, Podium Bloos
Duur: 30 min.
Opleiding: Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Docerend theatermaken

Heritage From Royalty is een gezamenlijk ritueel, een reflectiemoment waarin we de rijkdom van onze Afrikaanse voorouders tonen. Afrika en Afrikaanse diaspora bestaat uit een grote diversiteit van culturen, filosofie en geschiedverhalen. De voorouder heeft vaak een belangrijke positie in Afro gemeenschappen. Door te verbinden met onze voorouder kunnen we niet alleen meer ontdekken over wie we zijn in het hier en nu, we geven vooral richting aan de toekomst. In de performance gaan de performers samen met het publiek op voorouder onderzoek uit. We onderzoeken het verleden in het heden om betekenis te kunnen geven aan de toekomst.

Heritage From Royalty is niet alleen een performance maar ook een online museum te vinden op www.hzt.nl/speelt/heritage-from-royalty

Myra Fanta Bodian is theatermaker -performer en -docent, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Ze won prijs bij De Kunst van het ontwerpen 2020 met afstudeerproject Podcast ROET een theatrale podcast over de betekenis van zwarte Piet in Nederland.

A joint ritual, a moment of reflection in which we show the richness of our African ancestors.

Credits
Maker/Regie: Myra Fanta Bodian
Choreograaf: Jasmin Deekman
Performers: Jasmine Boor, Ama Ghlor, Ilse Schutter, Elisa Lo-A-Njoe
Fotograaf beeld: William van der Voort
Videograaf beeld: Lian van Maldegem

Met dank aan Peter Cadmus, Marian Markelo, Museum de Pont, Hans Broek en onze voorouders. In samenwerking met Het Zuidelijk Toneel.