Sonic Whip


SATURDAY DECEMBER 21 - SATURDAY DECEMBER 21 12:30 am untill 1:00 am / TICKETS GRATIS
Fontys Hogeschool voor de Kunsten Zwijsenplein 1, 5038 TZ Tilburg
Cenakel (ZP)

Photographer: Willem Melssen

Sonic Whip is een explosieve rockband uit Nijmegen opgericht door de broers Florian en Meryn Bevelander en later gecompleteerd met bassist Frank Mohnen. Gitarist en frontman Meryn is publiekswinnaar van de Sena Young Talent Guitar Award. Florian en Frank kennen elkaar van de Rockacademie.

De eerste mini-EP van de band, die begin van dit jaar in eigen beheer verscheen, werd opgepikt door Indie XL. Hun track “Evil Mind” stond zes weken in de Indie Chart. De muziek van deze jonge band is fris en tegelijkertijd uiterst volwassen. Train alvast je nekspieren, zodat het headbangen wel goed komt! You're getting hit with the Sonic Whip…waar alles draait om dansbare gitaarriffs en snoeiharde grooves. invloeden : QOTSA, Audioslave, Foo Fighters, Navarone, Automatic Sam en De Staat. De bandnaam is ontleend aan één van de beste Nederlandse albums aller tijden : Sonic Whip van Automatic Sam.

Florian Bevelander, Meryn Bevelander

Facebook

Dit evenement maakt deel uit van de Nacht van de Kunsten. Voor de voorstellingen in het Academietheater, Studio 8, 9 en 11, CS.04, CS.13, C1.02, C1.07, C2.04, C2.12 en in de tuin geldt een beperkte publieksruimte en heb je een extra toegangsbewijs nodig, deze (gratis) tickets (maximaal 2 p.p.) zijn vanaf 19:30u verkrijgbaar bij de desbetreffende locaties.