Rockacademie Alumnifest


DONDERDAG 04 OKTOBER 21:00 UUR / ENTREE GRATIS - Reserveren is niet mogelijk
Theaters Tilburg Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg
Studiozaal


Op donderdag 4 oktober viert Fontys Rockacademie feest in de Studiozaal van Theaters Tilburg met Rockacademie Alumnifest, een muzikale showcaseavond die voor iedereen gratis toegankelijk is. Met een line-up van kersverse Rockacademie afgestudeerden ('alumni') laat de opleiding zien waartoe ze opleidt. Het belooft het een prachtige muzikale avond te worden.

Voorafgaand aan het Alumnifest ontvangen twintig afgestudeerde muziekprofessionals hun hbo-diploma in de besloten diploma-uitreiking. Tegelijkertijd nemen 33 studenten hun propedeuse in ontvangst.

Het publiek is vanaf 21.00 uur welkom op het Alumnifest.
Vanaf 21:30 uur betreden achtereenvolgens Yasgur, Esther Veen, LAURA en DJ Heijstermeijster het podium.
Bovendien wordt om 22.00 uur de Zildjian Award uitgereikt.

Yasgur
Vier jonge honden met een passie voor oude muziek. De populaire muziek uit de jaren ‘60 en ‘70 staat centraal bij deze band en dat spat er aan alle kanten van af. Met openhartige songs die je doen denken aan Crosby, Stills & Nash, Jackson Browne en de Beatles komen deze oude zielen direct binnen en laten ze zien waarom deze muziek de tand des tijds doorstaat. 

LAURA
Wat hebben Giel Beelen, Dotan en Jake Reese met elkaar gemeen? Binnen luttele seconden vielen zij voor de charmes van ‘die flamboyante singer-songwriter met dat hoedje’. Onder dat hoedje schuilt de Nederlandstalige singer-songwriter LAURA, die al voorzichtig doorbrak met haar singles ‘Tot Snel’ en ‘Zoete Witte Wijn’. Toegankelijk, speels en een podiumdier pur sang. Het kan niet lang duren voordat LAURA de harten steelt van menig popliefhebber.

Esther Veen
De 24-jarige Esther Veen zingt, schrijft en produceert haar eigen songs. Esther wordt geïnspireerd door artiesten als James Blake, NAO en Sohn. Met een opmerkelijke mix van elektronische, melancholische sounds en mysterieuze Oosters geïnspireerde vocalen, laat ze je weg dromen en dansen op opzwepende beats en pakkende refreintjes.

DJ Heijstermeijster presents: Jaraoke
Als afsluiter van de avond presenteert de populaire, doch mysterieuze DJ Heijstermeijster een volledig nieuw concept. Waar deze koning van menig dansvloer normaal tot diep in de nacht vanaf zijn podium hit na hit laat horen, kan je deze keer onderdeel zijn van zijn set in de vorm van karaoke. Dat moet wel een feestje te worden!

Gratis toegang, reserveren is niet nodig