Opening Dansseizoen


ZONDAG 30 SEPTEMBER 13:00 UUR tot 18:00 UUR / ENTREE GRATIS
Theaters Tilburg Louis Bouwmeesterplein 1, 5038 TN Tilburg


In het theater zijn dansers als vissen in het water. Aan het begin van een nieuw seizoen zetten we de deuren en sluizen open voor een hele middag dans. Dans van prijswinnaars tot straatvechters tot en met de allerjongste generatie: alles in en om Theaters Tilburg.

Met bekende namen als Jelena Kostic, United Cowboys, Xisco Riboch (Hustle Kidz), Vloeistof en aanstormend talent als alumni van Fontys Dance Academy, zoals de premiere van 'Lullaby' van Annemijn Rijk en Piet Van Dycke (kersverse winnaar Jacques de Leeuw Prijs). Van intieme afstudeersolo's van Fontys Dance Academy (Kelly Vanneste, Felice Roelofsen en Sergio Jêrome Debevére) tot groepswerk, van hiphop tot Syrische volksdans. Ook de Fontys Vooropleiding Dans danst een hedendaagse choreografie. Het onderdeel Kick Off biedt o.a. een open podium aan talentvolle amateurs.

Piet Van Dycke & Annemijn Rijk - Lullaby

Speciaal zijn, aandacht krijgen, gezien worden. Sociale media zitten vol met influencers, mensen die via foto’s en filters hun buitengewoon bijzondere leven online delen. Youtubers halen verschrikkelijke ‘pranks’ uit of maken treitervlogs. Van alles doen we om gezien te worden. Wie verdwijnt in de massa, telt niet meer mee. Lullaby buigt zich over de absurditeit van de manifestatiedrang die steeds gevaarlijker vormen begint aan te nemen. Een wiegelied dat wakker schudt

Piet Van Dycke en Annemijn Rijk leerden elkaar kennen op de Fontys Dance Academy te Tilburg waar beiden afstudeerden aan de Bachelor Choreografie (2018 / 2016). Ze vinden elkaar in hun liefde voor snel, acrobatisch partnerwerk, het nemen van risico’s en het opzoeken van extremen in beweging en beeld.

Choreografie & dans: Piet Van Dycke & Annemijn Rijk
Muziek: Ruben ten Brok
Met dank aan: Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, Stichting Janivo, Stichting Jacques de Leeuw & DansBrabant

Fontys Vooropleiding Dans

De Vooropleiding van Sector Dans van  Fontys Hogeschool voor de Kunsten danst Van het lachen naar het vogeltje een hedendaagse choreografie van Celine Werkhoven en Trashcancan, een duet dat leerlingen zelf hebben gecreëerd n.a.v. een opdracht van Dansimprovisatie.