Nacht van de Kunsten / Night of the Arts


VRIJDAG 21 DECEMBER - ZATERDAG 22 DECEMBER 19:30 UUR tot 0:05 UUR / ENTREE €12,50 FHK GRATIS
Fontys Hogeschool voor de Kunsten Zwijsenplein 1, 5038 TZ Tilburg
en naastgelegen Theaters Tilburg (Louis Bouwmeesterplein 1 Tilburg), Tickets via Theaters Tilburg


** English below **

Nacht van de Kunsten brengt je in kerststemming!

De Nacht van de Kunsten (NvdK) is de kans om jonge talenten van Fontys Hogeschool voor de Kunsten te spotten. Van dans tot muziektheater, van klassiek tot circus en van exposities tot rockshows, er zijn meer dan 50 performances! Vier het begin van de feestdagen met een inspirerende avond boordevol kunst!

Dit jaar staan er meer dan 50 performances op het programma dus er is voor ieder wat wils. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Creation du Monde om een mix te zien van circus en muziek en u kunt gaan kijken en luisteren naar de Nocturne voor 16 Schermerlampen. De studenten Art, Communication and Design en Master Architecture and Urbanism organiseren een verrassende en soms wat vervreemende expositie en u kunt in de gangen zo maar in een act van Circus and Performance Art belanden.

Het klassieke en lichte muziekprogramma kunt u afwisselen met muziektheatervoorstellingen en we hebben de muzikale hoogtepunten uit de muziektheaterproductie Forever27 van Rockacademie geprogrammeerd. Deze productie toert nu langs de theaters in Nederland en is een hommage aan Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison, Kurt Cobain en Amy Winehouse: topmuzikanten die op 27-jarige leeftijd zijn overleden. Een must-see volgens recensenten.

We sluiten de Nacht van de Kunsten af met de Fontys Big Band en een funky optreden van Klep Your Hands.

Let op: De Nacht van de Kunsten vindt plaats bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten en onze buren Theaters Tilburg.

English

It's no secret: behind the walls of Fontys School of Fine and Performing Arts (FHK) it's all about talent and creativity. You can see it with your own eyes, during the Night of the Arts (‘Nacht van de Kunsten’) on the Friday before Christmas. In more than fifty performances and exhibitions, all disciplines are covered: from chamber music to rock, from circus to visual arts. You can get your tickets at Theaters Tilburg.

The power of all arts education under one roof? You will experience this in a number of interdisciplinary performances. An exciting cultural day out before the holidays!