Nienke Nasserian Nillesen - Mzungu


VRIJDAG 25 MEI 19:00 UUR tot 20:00 UUR / ENTREE GRATIS
Klassetheater Carre 16, 5017 JE Tilburg

Fotograaf: Nathan Spunda

Reserveren is niet mogelijk via FHKAgenda.nl

Kaartuitgifte voorafgaand aan de voorstellingsavond gaat via de student. Op de voorstellingsavond zelf worden er, een uur voor aanvang, plaatsbewijzen uitgegeven bij het Klassetheater. 

In haar debuutvoorstelling MASAI vertelt de Tanzaniaans-Nederlandse zangeres Nienke Nasserian het bijzondere verhaal van haar Masai-familie. In MZUNGU kijkt ze door de ogen van Ngataiti Saitoti – een van haar 34 Tanzaniaanse broers en zussen. Zijn bezoek aan Nederland doet Nienke haar thuisland in een compleet nieuw licht zien. Een voorstelling over het leven tussen twee werelden, over de blik van de ander, over cultuurverschillen, loyaliteit en familiebanden. MZUNGU wisselt storytelling af met klassieke liederen, speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door de Spaans-Japanse componiste Kaori Neus. In haar composities, gebaseerd op traditionele Masai blessings, combineert zij klassieke vocaliteit met Afrikaanse ritmes en harmonieën.

Tekst, spel en zang: Nienke Nasserian, Compositie: Kaori Neus, Regie: Jappe Groenendijk, Vormgeving: Carmen Schabracq, Spelbegeleiding: Naomi van der Linden, Lichtontwerp: Benno Barends

Deze voorstelling is onderdeel van Get Out