Kasper de Vries - Het Verhaal van de Olifant


MAANDAG 25 JUNI 20:30 UUR tot 21:30 UUR / ENTREE GRATIS
De NWE Vorst Willem II straat 49, 5038 BD Tilburg

Fotograaf: Kasper de Vries

Reserveren is niet mogelijk via FHKAgenda.nl

Kaartuitgifte voorafgaand aan de voorstellingsavond gaat via de student. Op de voorstellingsavond zelf worden er, een uur voor aanvang, kaarten uitgegeven bij De NWE Vorst.

Componist Kasper de Vries, de bevlogen choreograaf Okke Braaksma (Opera Eigenheimers en I Remember) en Stichting Matta hebben de handen ineengeslagen voor de productie Het Verhaal van de Olifant, tevens de eindexamenvoorstelling compositie van Kasper de Vries.

Samen met Braaksma maakte De Vries verschillende spraakmakende voorstellingen op festivals in Nederland, zoals Podium Onder de Boom en Breaking the Waves.

Het Verhaal van de Olifant is een abstracte dansvoorstelling die gaat over de cadans van het leven en het verstrijken van de tijd: een thema dat voor iedereen onontkoombaar is. Er komt immers een tijd waarin het lichaam niet meer doet wat de geest wil. Deze voorstelling vertelt over één danseres die zich verzet tegen de tijd, maar haar ook omarmt. Een reflecterende dansvoorstelling over de vergankelijkheid van het leven.

Voor Het Verhaal van de Olifant heeft De Vries een uniek ensemble samengesteld van strijkers, houtblazers, elektrische gitaar en elektronica, dat een bijzondere mix ten gehore brengt van hedendaagse kunstmuziek, wereldmuziek en elektronische soundscapes. Eerder werd al een deel uit Het Verhaal van de Olifant uitgevoerd tijdens het festival November Music (Den Bosch) en in de Link (Tilburg). De muziek werd zeer goed ontvangen door het publiek, en ook componist Anthony Fiumara liet zich zeer lovend uit over dit stuk.Compositie: Kasper de Vries Choreografie: Okke Braaksma Dramaturgie: Floortje Bras Ondersteunend: Stichting Matta, Voordekunst.nl