Cross-Linx


DONDERDAG 01 MAART - ZONDAG 04 MAART 19:00 UUR / ENTREE €39 FHK €39
DiversCross-linx legt in één gevarieerde avond onvermoede verbindingen (bloot) tussen gecomponeerde 'nieuwe' muziek en artiesten uit de avant-garde popscene. Cross-linx kijkt daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteert het muzikale avontuur juist op onverwachte plekken binnen de concertzalen. 
Het Belgische triphop-gezelschap Hooverphonic, neo-klassieke pianist Joep Beving samen met cellist Maarten Vos en de Amerikaanse electro-outfit Poliça zijn bevestigd als eerste hoofdacts voor Cross-linx 2018, dat plaatsvindt op 3 maart in Muziekgebouw Eindhoven. Hooverphonic zal met het Residentie Orkest optreden en Poliça met het Stargaze ensemble. Joep Beving gaat op Cross-linx de samenwerking aan met cellist extraordinaire Maarten Vos
 
Tijdens deze editie werken onze studenten samen met TEMKO!
Ensemble TEMKO is als ensemble in residence verbonden aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg en die verbinding wordt nu ook op het podium getoond met TEMKO Extended. Het trio, met naast Gaudeamus Award-winnaar Aart Strootman ook Fred Jacobsson en Ramon Lormans binnen de gelederen, wordt voor Cross-linx uitgebreid met de meest getalenteerde musici van het conservatorium op cello, klarinet en fluit. In deze extended samenstelling brengt het gezelschap een ode aan de Pioneers of Art Pop. Denk aan Lou Reed, Brian Eno en David Bowie. De arrangementen zijn van de hand van Britse componist Luke Deane en… hoe kan het anders, Aart Strootman.

Tickets en info: www.cross-linxschool.nl 

Voor het concert op 3 maart in het Muziekgebouw in Eindhoven kunnen studenten met de kortingscode: crosslinxstudent voor 10 euro een ticket bemachtigen!