ArtCoDe op Dutch Design Week


DINSDAG 24 OKTOBER 11:00 UUR / ENTREE GRATIS
Stadhuisplein 6 Eindhoven


Na het succes van Dutch Design Week 2016 (DDW) met the Fat Pony staat de Academy for Art, Communication and Design (ArtCoDe) ook editie 2017 weer op de Dutch Design Week.

Dit jaar is het thema van de DDW 'Stretch'. Wat je bij ArtCoDe gaat zien is authentiek, vernieuwend en kritisch. Dit jaar krijgt het ArtCoDe-team de kans om hun project te tonen in een centraal gelegen pand aan het Eindhovense Stadhuisplein. ArtCoDe gaat zorgen voor reuring op het plein.

ArtCoDe onderzoekt gentrification, nieuwe economische modellen en waarden in het algemeen. Geld / de economie is een mythe die tot nu toe wordt geschreven door economen (met alle gevolgen van dien). Het ArtCoDe-team vraagt zich af wat er gebeurt als (ervarings)ontwerpers, theatermakers en andere kritische creatieven zich hierover buigen. Middels het ontwerpen van alternatieve verdienmodellen wil het team de economie, maar ook de eigen praktijk onder de loep nemen. Wat is de rol van de ontwerper (probleemoplosser) als hij werkt in een economisch systeem dat zichzelf steeds weer in de problemen brengt? De economie is een actueel thema binnen de kunst op dit moment. Er wordt veel over geschreven, gesproken en op gereflecteerd. Het ArtCoDe-doel is echter het onderzoek ook in de praktijk te brengen.

Meer informatie volgt.

Onderdeel van de Dutch Design Week 2017